Toimitukselliset sarjat


Vuoden aikakausmedia -sarjoille (Vuoden yleisömedia, Vuoden ammatti- ja järjestömedia sekä Vuoden asiakasmedia) yhteisiä arviointikriteerejä ovat kokonaisvaltainen journalistinen laatu jutuissa, kuvissa ja ulkoasussa, ymmärrys yleisön tarpeista, innovatiivisuus sekä yleisön tavoittaminen sille sopivissa kanavissa. Tuomaristo arvioi medioita kokonaisvaltaisesti kaikissa niiden painetuissa ja digitaalisissa kanavissa.

Vuoden yleisömedia

Eeva

A-lehdet Oy

Eeva.fi

Image

A-lehdet Oy

apu.fi/image

Maailman Kuvalehti

Fingo ry

maailmankuvalehti.fi

Vuoden ammatti- ja järjestömedia

Advokaatti

Suomen Asianajajaliitto

advokaatti.fi

Luonnonsuojelija

Suomen luonnonsuojeluliitto

sll.fi/luonnonsuojelija

Tehy-lehti

Tehy ry

tehylehti.fi

Vuoden asiakasmedia

K-Ruoka

Kesko

k-ruoka.fi

X-lehti

Veikkaus Oy

veikkaus.fi/x

Yhteishyvä

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK

yhteishyva.fi

Vuoden aikakausmediatoimittaja

Sammeli Heikkinen

Image / A-lehtien ajankohtaismediat

Arvioidut jutut:
Taisteluni
Vastuu, yhä

Joanna Palmén

Talouselämä

Arvioidut jutut:
Palvelualojen #metoo
Äidit jäivät heitteille

Petri Pöntinen

Suomen Kuvalehti

Arvioidut jutut:
Rajalla
Saari nimeltä Suomi

Sarjassa palkitaan toimittaja, joka kirjoittaa vetävästi, nostaa esiin lukijoille tärkeitä aiheita ja löytää tuttuihinkin aiheisiin kiinnostavia näkökulmia. Hän jäsentää sisällön perustellusti ja tekee journalistiset ratkaisunsa lukijaa palvellen. Tuomaristo arvioi kaksi tekstiä jokaiselta ehdokkaalta.

Kuvat: A-lehdet, Karoliina Vuorenmäki

Vuoden aikakauslehtikansi

Etiketti 1/2022

Alko Oy

Image 11–12/2022

A-lehdet Oy

Trendi 10/2022

A-lehdet Oy

Vuoden aikakauslehtikannen valitsee suuri yleisö esituomariston valitsemista kymmenestä kannesta. Äänestys oli käynnissä kilpailusivustolla maaliskuun ajan, ja ääniä annettiin lähes 6 000 kappaletta.

Vuoden irtonumero

Apu 10/2022

A-lehdet Oy

Niina Laitisen parhaat -erikoisjulkaisu

Sanoma Media Finland Oy

Suomen Luonto 6/2022

Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Vuoden aikakauslehtikannen valitsee suuri yleisö esituomariston valitsemista kymmenestä kannesta. Äänestys oli käynnissä kilpailusivustolla maaliskuun ajan, ja ääniä annettiin lähes 6 000 kappaletta.

Vuoden uudistaja aikakausmediassa

Kotilieden Tiktok-tiimi

tuottaja Ulla Lehtinen, toimittaja Anni Reenpää, toimittaja Sinimaria Halonen, tuottaja Päivi Huotari, tuottaja-toimittaja Johanna Keponen, toimittaja Alina Koskela, Food Manager Sanna Mansikkamäki, tuottaja Tarja Tegelberg, toimituspäällikkö Uura Hagberg ja päätoimittaja Saija Hakoniemi

Tiimi vei satavuotiaan Kotilieden lifestyle-sisällöt Tiktokiin, jossa se kasvattaa seuraajamääräänsä kuukaudesta toiseen ja tavoittaa kokonaan uuttaa yleisöä. Kotiliesi oli ensimmäinen aikakausmedia Suomessa, joka otti Tiktokin aktiiviseen käyttöön.

Merituuli Saikkonen

Sport Digi ja HS Meidän perhe

Merituuli Saikkonen johti tiimiä, joka uudisti vuonna 2022 painetun Sport-lehden täysin digitaaliseksi Sport Digiksi, joka on yhdistelmä uutiskirjettä, verkkosivua ja sosiaalista mediaa. Lehti kilahtaa tilaajien sähköpostiin viikoittain ja sen sisällöissä hyödynnetään digitaalisuuden tarjoamia mahdollisuuksia tavalla, jota ei ole suomalaisissa aikakausmedioissa aiemmin nähty. Saikkosen johdolla myös HS Meidän perheeseen on tuotu uudenlaista digitaalista kerrontaa.

TAUKO Magazinen toimitus

Kaisa Rissanen, Mila Moisio ja Hanna Niemi

Uusi ompelulehti TAUKO Magazine on korkealaatuinen bookazine-tyyppinen aikakauslehti, joka haastaa sisällöillään käsityölehtien tyypillistä kuvastoa. Englanninkielinen lehti uudistaa aikakausmediakenttää tähtäämällä suoraan kansainvälisille markkinoille.

Vuoden uudistaja on henkilö tai tiimi, joka on kilpailuvuonna tuonut jotain uutta ja raikasta edustamaansa aikakausmediaan. Uudistaja on auttanut saavuttamaan kaupallista menestystä, kehittänyt journalistisia tai liiketoiminnallisia prosesseja tai uudistanut alaa.

Kuvat: Otavamedia, Rio Gandara ja Laura Aho.

Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa

Akseli Valmunen

Suomen Kuvalehti, freelancer

Antti Vettenranta

Apu ja Image

Otto Ponto

Suomen Kuvalehti, freelancer

Sarjassa arvioidaan kuvaajan kykyä pysäyttää aikakausmedian lukija jutun äärelle ja tuoda kerrottuun tarinaan vielä jotain lisää. Tuomaristo arvioi jokaiselta kuvaajalta kuvat kolmesta aikakausmediajutusta.


Kilpailukuvat: Akseli Valmunen

Kilpailukuvat: Antti Vettenranta

Kilpailukuvat: Otto Ponto

Vuoden ulkoasu aikakausmediassa

TAUKO Magazine

TAUKOdesign Oy

Viinilehti

Viinilehti Oy

viinilehti.fi

X-lehti

Veikkaus Oy

veikkaus.fi/x

Sarjassa palkitaan aikakausmedian ilmettä kokonaisvaltaisesti kaikissa niissä kanavissa, joissa lehti ilmestyy.

Vuoden aikakausmediajuttu

Miisa Asikaista haukutaan jatkuvasti somessa

eeva.fi

Miisa Asikainen, ilmiöittäjä Milla Kukkonen, sisältöpäällikkö Mari Karsikas, AD Reetta Röynä, valokuvaaja Antti Raatikainen ja videotuottaja Kim Kauppinen

Lue juttu

Veistosten varjossa

ET 1/2023

toimittaja Heimo Hatakka, valokuvaaja Ninna Lindstöm, tuottaja Ulla Ahvenniemi ja graafikko Eila Nissinen

Lue juttu

Repojen konsertti

Suomen Luonto 10/2022

toimittaja Anna Tuominen, valokuvaaja Harri Tarvainen, valokuvaaja Raisa Kyllikki Ranta, AD Marika Eerola, verkkotuottaja Laura Salonen, verkkotuottaja Annakaisa Vänttinen, toimituspäällikkö-editori Antti Halkka ja päätoimittaja-editori Heikki Vasamies

Lue digijuttu tai näköislehtijuttu

Vuoden juttu on kokonaisuutena taidonnäyte ammattilaisten yhteistyöstä. Teksti, kuvat, taitto ja mahdolliset digitaaliset elementit muodostavat jutusta enemmän kuin osiensa summan.

Vuoden video tai audio aikakausmediassa

Muotoilun mestarit -videosarja, Avotakka

Sarjassa tavataan 10 legendaarista, pitkän uran tehnyttä muotoilijaa kotioloissaan ja ateljeissaan. Harvinaisissa haastatteluissa he kertovat elämänsä ja uransa käännekohdista ja paljastavat, mikä heitä inspiroi juuri nyt. Sarja tekstitettiin myös englanniksi.

Lue lisää

Katso YouTubessa

Tekijät: haastattelija Jutta Ylä-Mononen (freelancer), ohjaaja ja leikkaaja Jukka Eggert, tuottaja Kari-Otso Nevaluoma, kuvaus Timo Pyykkö, Antti Vettenranta ja Antti Raatikainen, digituottaja Annette Saksman

8 oppituntia rohkeudesta -podcast, Eeva

Podcastissa päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki haastattelee tunnettuja henkilöitä, jotka kertovat elämänsä suurista aiheista. Yhdistävä teema on rohkeus.

Lue lisää

Kuuntele Spotifyssa

Tekijät: haastattelija Mari Paalosalo-Jussinmäki, taustatoimittaja Katri Koskinen, tuottaja Sami Kuusela, äänen käsittely Panu Pentikäinen / Pulu Studio

Eevan kirjaklubi, Eeva

Eevan kirjaklubissa tavataan ajankohtainen kirjailija, jota haastattelee joku Eevan toimituksesta. Yleisö voi osallistua chatissa. Klubi-illoista syntyy videotallenne, podcast ja printtijuttu. Vuonna 2022 klubi kasvoi livetapahtumaksi Helsingin kirjamessuilla.

Lue lisää

Kuuntele Spotifyssa

Tekijät: päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki, toimituspäällikkö Annaleena Jalava, toimituspäällikkö Outi Rastas, kuvaaja Hannes Paananen, audiotuottaja Kati Lahtinen, äänituottaja Panu Pentikäinen / Pulu Studio, sometuottaja Katri Koskinen, projektipäällikkö Niina Mäkinen, johtava AD Reetta Röynä

Erikois-Edit

Apu Juniorin ukrainankielinen numero

Alakouluikäisille suunnatussa Apu Juniorissa haluttiin tarjota iloa ja lohtua Ukrainasta Suomeen paenneille lapsille. Tästä syystä lehden numerosta 25/2022 tehtiin myös ukrainankielinen versio, jota jaettiin lapsille yhteistyössä SOS Lapsikylän kanssa. Tekijät toivoivat lehden kannustavan lapsia tutustumaan toisiinsa, vaikka yhteistä kieltä ei vielä olisikaan.

Selkovantaalaisen lanseeraus

Vantaan Sanomat tunnisti, että monelle vieraskieliselle vantaalaiselle toissijainen kieli oman äidinkielen ohella ei ole englanti vaan heikko suomen kieli. Syntyi ajatus selkokielisestä julkaisusta. Selkovantaalainen tavoitti kohderyhmänsä, sai Selkokeskuksen myöntämän selkotunnuksen ja löysi myös mainostajia. Lehden julkaiseminen jatkuu vuonna 2023.

Viisas Raha -lehden numero 3/2022

Osakesäästäjien lehti Viisas Raha herätti keskustelua sijoitus- ja talousmaailman sukupuolittuneisuudesta nostamalla maaliskuun numeroonsa haastateltaviksi ja kuviin vain naisia. Erikoisnumero teki näkyväksi myös journalististen valintojen merkitystä lukijoille.

Lue numero

Erikois-Editillä palkitaan henkilö, yhteisö tai teko, joka on edistänyt sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkitsemisen peruste voi olla myös tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun tai journalismin, median tai lukutaidon kehittäminen. Sarja oli avoin kaikille.

Markkinoinnilliset sarjat


Vuoden aikakauslehtimainos

Kyllä joku hoitaa (sarja)

mainostaja: Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Kristiina Ahonen, viestintäjohtaja ja
Heidi Hänninen, viestintäpäällikkö

mainostoimisto: NORD DDB Helsinki
Kalle Wallin, Creative Director; Tero Ahonen, Creative, copywriter; Laura Syväniemi, Creative, copywriter; Jukka Hannula, Creative, AD; Kai Heinonen, Production AD; Atte Maunula, Junior Creative, Production AD; Hanna Rissanen, Project Manager; Satu Taipola, Project Director

filmi- ja stillkuvat: Lucy Loves Stories
Mikko Rosvall, CEO; Rane Tiukkanen, Director; Marko Antila, Producer; Fareedah Qutishat, Prod. manager; Kari Ylitalo, DOP, kuvaaja; Lauri Ritari, Post-Production Generalist / VFX Supervisor

mediatoimisto: OMD Finland
Sanna Elopuro-Höylä, Director, Media Activation; Eveliina Pärssinen, Head of Video; Pirjo Jäntti, Senior Specialist Print, radio & OOH; Liisa Hedlund, Operator, Programmatic; Tommi Tappola, Social Media Specialist

Jottei yksinhuoltajakaan jää yksin

mainostaja: Suomen Pelastusarmeijan säätiö sr
Mira Vuorenpää, markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava ja Esa Nenonen, majuri, viestintäsektorin päällikkö

mainostoimisto: Make it Simple Oy
Jarkko Tuuri, luova johtaja
Pia Eiro, projektijohtaja

valokuvaaja: Onni Wiljami Kinnunen, advertising photographer & digital artist

mediatoimisto: Dentsu
Liina Uusitalo, Activation Manager

Elämää kokeneille (sarja)

mainostaja: Terveystalo
Karla Martinez Majander, Director, Brand & Marketing; Annika Wikstén, Marketing Lead, Brand & B2C Marketing ja Veera Siivonen, SVP. Consumer Business

mainostoimisto: TBWA\Helsinki
Aki Toivonen, Creative Strategist; Tuomas Perälä, Copywriter, Aino Soukko, Art Director; Timo Klemola, Designer; Erno Reinikainen, Executive Creative Director; Jyrki Poutanen, Chief Creative Officer; Milla Leisti, Account Director; Sofia Heinonen, Project Coordinator ja Essi Tirronen, Project Coordinator

mediatoimisto: NØRR3
Dina Barbis, Senior Media Planner

tuotantoyhtiö: TBWA\Screen
Mirkku Tenhunen, Production Manager; Lisa Myllymäki, editor/director; Anna Saarikivi, Tuotantopäällikkö; Ursula Herlin, Tuotantokoordinaattori

valokuvaaja: Fotonokka
Paula Kesäläinen, Photographer

Muu tiimi:
DOP Tuomas Nurmi, 1AC Aki Virtanen, 2AC Nelli Nyman, Gaffer Hermanni Ovaska, Grip Olli Kukkonen, Valomies Kenneth Wennström, Stylisti Amy Ylitapio, MUAH Kira Muesa, Lavastaja Markus Packalen, Catering urban donkey

Sarjassa palkitaan mainos tai mainossarja, jonka luova ratkaisu toimii visuaalisesti ja sisällöllisesti painetussa aikakauslehdessä. Toteutus pysäyttää lukijan ja kiteyttää mainostajan viestin muistettavalla tavalla.


Vuoden aikakausmediakampanja

DNA & Aku Ankka: Ensiluuri untuvikolle

mainostaja: DNA
Lotta Rechardt, Marketing Manager ja Riikka Pellosniemi, Head of Marketing, Retail

suunnittelu: Sanoma Media Finland
Satu Salminen, Client Manager; Satu Sivonen, Media Group Manager; Juuso Puranen, Project lead & producer; Sanna Lintunen, AD; Meri-Helene Mikkola, Copywriter; Aki Hyyppä, päätoimittaja sekä Kari Korhonen, kansi

mediatoimisto: Dagmar
Päivi Muraja, Client Managar

käytetyt mediat: Aku Ankka, DNA:n omat kanavat, sosiaalinen media (Facebook, Instagram), akuankka.fi, laaja suorapostitus

Lue mainosliite akuankka.fissä

Kyllä joku hoitaa

mainostaja: Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Kristiina Ahonen, viestintäjohtaja ja Heidi Hänninen, viestintäpäällikkö

mainostoimisto: NORD DDB Helsinki
Kalle Wallin, Crative Director; Tero Ahonen, Creative, copywriter; Laura Syväniemi, Creative, copywriter; Jukka Hannula, Creative, AD; Kai Heinonen, Production AD; Atte Maunula, Junior Creative, Production AD; Hanna Rissanen, Project Manager; Satu Taipola, Project Director

filmi- ja stillkuvat: Lucy Loves Stories
Mikko Rosvall, CEO; Rane Tiukkanen, Director; Marko Antila, Producer; Fareedah Qutishat, Prod. manager; Kari Ylitalo, DOP, kuvaaja; Lauri Ritari, Post-Production Generalist / VFX Supervisor

mediatoimisto: OMD Finland
Sanna Elopuro-Höylä, Director, Media Activation; Eveliina Pärssinen, Head of Video; Pirjo Jäntti, Senior Specialist Print, radio & OOH; Liisa Hedlund, Operator, Programmatic; Tommi Tappola, Social Media Specialist

käytetyt mediat: printti (aikakauslehdet: Aromi, Demokraatti, Lapsen maailma, Motiivi, Puhtausala, Sosiaali & Terveysala Tänään, Turvallisuus & Riskienhallinta sekä Työ Terveys Turvallisuus), digi, some, natiivi, videot, audiot, Some, DOOH ja TV

Elämää kokeneille

mainostaja: Terveystalo
Karla Martinez Majander, Director, Brand & Marketing; Annika Wikstén, Marketing Lead, Brand & B2C Marketing ja Veera Siivonen, SVP. Consumer Business

mainostoimisto: TBWA\Helsinki
Aki Toivonen, Creative Strategist; Tuomas Perälä, Copywriter, Aino Soukko, Art Director; Timo Klemola, Designer; Erno Reinikainen, Executive Creative Director; Jyrki Poutanen, Chief Creative Officer; Milla Leisti, Account Director; Sofia Heinonen, Project Coordinator ja Essi Tirronen, Project Coordinator

mediatoimisto: NØRR3
Dina Barbis, Senior Media Planner

tuotantoyhtiö: TBWA\Screen
Mirkku Tenhunen, Production Manager; Lisa Myllymäki, editor/director; Anna Saarikivi, Tuotantopäällikkö; Ursula Herlin, Tuotantokoordinaattori

valokuvaaja: Fotonokka
Paula Kesäläinen, Photographer

muu tiimi: DOP Tuomas Nurmi, 1AC Aki Virtanen, 2AC Nelli Nyman, Gaffer Hermanni Ovaska, Grip Olli Kukkonen, Valomies Kenneth Wennström, Stylisti Amy Ylitapio, MUAH Kira Muesa, Lavastaja Markus Packalen, Catering urban donkey

käytetyt mediat: aikakauslehdet (ET, Hyvä Terveys, Kodin Kuvalehti, Me Naiset ja Tiede), sanomalehdet, TV-mainonta, online-video, sosiaalinen media, verkkomainonta

Sarjassa palkitaan kampanja, joka on todistetusti tuloksellinen ja joka puhuttelee kohderyhmää sille sopivalla tavalla ja sopivissa kanavissa.


Vuoden aikakausmediamainostaja

Sarjassa palkitaan mainostaja, joka on kilpailuvuonna panostanut aikakausmedioihin ja hyödyntänyt niiden mainosympäristöjä monipuolisesti ja laadukkaasti osana markkinoinnin kokonaisuutta.

Tässä sarjassa ei ole shortlistaa.

Siirry takaisin sivun alkuun